2010. augusztus 13., péntek

Google dokumentumok feltöltése egy kattintással

Egy korábbi bejegyzésben volt arról szó hogy dokumentumokat hogyan lehet feltölteni pl. Sky Drive-ba. Most a Google irodai alkalmazásához kapunk egy segédprogramot amivel könnyebben lehet feltölteni a dokumentumokat. A feltöltéshez általában be kelle lépni a Google Docs oldalra, azonban itt egy asztali kisalkalmazással mindez mellőzhető.

Cloud Drive Gadget használata

Használat előtt telepíteni kell a kisalkalmazást. A letöltési oldal itt: http://gallery.live.com/LiveItemDetail.aspx?li=d6261edc-3c50-4ee8-85c7-732cccc3161d
Kattints a letöltés gombra


Letöltés előtt kapsz egy figyelmeztetést de nem kell vele törődni, nyugodtan letöltheted.



Miután letöltötted, telepítsd fel a programot.



A kisalkalmazás máris megjelenik a többi között, így rögtön hozzáadhatod az asztalhoz.



A fájlok feltöltése előtt még hozzá kell adnod egy Google fiókot. Kattints a beállítások menüre.



Add meg a Google fiókod adatait és OK. Ha szeretnél extra funkciókat hozzáadni akkor adakoznod kell a fejlesztők honlapján.



Végre minden beállítás készen van, most már hozzáadhatod a dokumentumokat a felhőhöz. Csak fogd és vidd módszerrel húzd rá a doksit a kisalkalmazásra.



Animáció mutatja a feltöltést.



Láthatod a sikeres feltöltést is mert ezt is kiírja a program. A feltöltés csak néhány másodpercet vesz igénybe. Annyira egyszerű az egész mint a Dropbox használata.



Ha belépsz a Google Dokumentumok oldalra, akkor már láthatod az aktuális fájlodat és megkezdheted a szerkesztést. Meg kell jegyezni hogy Google szerkesztője néhány formázást lehagy az eredeti fájlból de ettől függetlenül még jónak mondható.



Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/25454/upload-documents-to-google-docs-with-one-click/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése