2010. november 21., vasárnap

A Nero legjobb funkcióinak kiváltása ingyenes alternatívákkal

Ha már belefáradtál abba, hogy a Nero folyamatosan zaklat a frissebb verzióra váltással és borzalmas lassan is töltődik be akkor érdemes szétnézni hasonló programok között. Csak egy CD-t szeretnél megírni és nem győzöd kivárni míg elindul a program, ez biztosan sokaknak ismerős. Nézzük a lehetőségeket amivel kiváltható a Nero.

Fájlok kiírása lemezre

Előfordul hogy van néhány képed, videód vagy egyéb fájlod amit szeretnél lemezre kiírni. Ezeket az ImgBurn-el könnyedén elmentheted lemezre. Csak válaszd ki a menüből a Fájlok és mappák kiírása lemezre menüt és húzd át az ablakba a fájlokat vagy tallózással válaszd ki. Rögtön kiírhatod lemezre vagy el is mentheted ISO fájlba a későbbi felhasználáshoz.



ISO készítése lemezről

Ez is egy jó kis funkcója az ImgBurn-nek. Készíthetsz vele képfájlt egy lemezről vagy rippelhetsz is ha erre van szükséged. A lemezkép biztonsági másolatnak is jó, hogy biztosan ne veszítsd el kedvenc CD-det.



Alternatív megoldás lehet a Windows beépített ilyen programja. ISO fájlokat Windows 7 alatt is kiírhatsz lemezre. Duplán kattints a lemezképre és elindul egy egyszerű program ami erre a célra meg is felel.



Audio CD-k

Az ImgBurn csak fájlokat vagy mappákat ír ki lemezre ami akkor jó neked ha pl MP3-as lemezt akarsz készíteni. Akkor viszont nem jó ha a cél egy audio CD. Erre sem kell Nerot használni, a beépített Windows Media Player tudja ezt a funkciót. Túl sok beállítási lehetőséged nincs, de a hangerőt azért meg lehet adni a számokhoz. Ha nem használsz WMP-et akkor kiválthatod az iTunes-al vagy más hasonló programmal.



Video DVD-k

Ha hosszabb videót készítesz el mint amit a You Tube megenged vagy meg akarod osztani ismerőseiddel művedet, akkor minden bizonnyal ki kell írnod egy DVD-re. Szintén egy beépített Windows alkalmazást hívunk segítségül, ez a Windows DVD Maker ami Vista és Win 7 alatt remekül végzi a dolgát. A menü nem minden részét tudod variálni, de a beépített témák sokkal jobban néznek ki mint a Neroban.



Lemez címkék

Ha azt akarod hogy a lemzeid jobban nézzenek ki, akkor ezt meg tudod oldani a Light Scrive technológiával. Persze kell hozzá speciális lemez és író is, de a legújabb CD/DVD írók már tudhatják ezt a funkciót. A MS online sablonjai rengeteg CD/DVD témát és lemezborítót tartalmaznak. Megnyithatod ezeket az Office Web Apps-al vagy arra alkalmas irodai csomaggal.



Extra multimédia jellemzők

Az aktuális kiadású Nero tele van extra dolgokkal is mint fájl keresés vagy otthoni mozi eszközök. A Windows 7 szerencsére már tartalmaz erre is megoldásokat. A beépített kereső gyors és hatékony egyszerre. A Media Center pedig az egyik legjobb ingyenes alternatíva. Könnyedén felveheted a TVműsorokat vagy visszajátszhatod kedvenc DVD-det. Ha szeretnéd szerkeszteni filmjeidet, akkor ne hagyd ki a Windows Movie Maker-t.



Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/35484/how-to-get-neros-best-features-with-free-alternatives/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése