2011. augusztus 6., szombat

Letöltések kezelése IE 9-ben


A nemrég megjelent Internet Explorer 9 több újdonsággal és változással is szolgál. Ebben benne van az új felület és a letöltések kezelése. A cikkből megtudhatod, hogyan kezeld a letöltéseket, hogyan változtasd meg az alapértelmezett letöltési mappát és hogyan takaríts magad fel után.

Letöltések kezelése

Amikor le szeretnél tölteni egy fájlt, akkor egy felugró ablakban a következő lehetőségek vannak:

  • nyissa meg a fájlt
  • mentse el a fájl
  • mégsem
Ha a mentést választod, akkor is több lehetőséged van, simán csak letöltheted, letöltés és megnyitás vagy mentés másként. Ekkor elmentheted más néven vagy más mappába is a fájlt.



A letöltés megindulása után látni fogod a folyamatot és hogy mennyi van még hátra a letöltésből. Szükség esetén megállíthatod vagy törölheted a letöltést.


Több letöltés esetén is láthatsz összefoglalást ezekről.


A letöltés befejezésével szintén több lehetőséged lesz. Megnyithatod a fájlt vagy mappát.



Ha olyan fájlt töltesz le ami futtatható, akkor pedig a futtatás gomb lesz aktív.


Aktív és korábbi letöltések megjelenítése

Ha szeretnéd látni a korábbi letöltések listáját, akkor csak kattints a letöltések megjelenítése menüre. A Ctrl+J kombinációra szintén megjelenik.



A letöltések ablak mutatja az aktuális és a korábbi letöltéseket is. Minden lényeges infót megjelenít, a letöltés helyét, az időpontot, a méretét. Szükség esetén meg is nyithatod a fájlt.



Alapértelmezett letöltés helyének megváltoztatása

Alapból a legtöbb böngésző a fájlokat a Downloads mappába fogja rakni. Természetesen van lehetőség ennek megváltoztatására. Ha csak az IE számára szeretnéd megváltoztatni a helyet, akkor a letöltések ablakban kattints az opciók hivatkozásra a bal alsó sarokban. A felugró ablakban már át tudod állítani a letöltés helyét az alapértelmezettről.



Forrás: http://www.7tutorials.com/managing-downloads-internet-explorer-9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése