2010. február 22., hétfő

Hardver jellemzők kiíratása Speccy-vel

Előfordul néha hogy tudni szeretnéd pontosan mi is van a gépedben, azonban ezt nem biztos hogy rögtön elő tudod bányászni. Ehhez nyújthat segítséget a következő kis segédprogram amit Speccynek neveznek. Jelenleg még béta verziós, de vélhetően hamarosan kiadják a teljes verziót is.

A program elérhető teljes és portable verzióban is. A hordozható akkor nagyon hasznos ha más gépén szeretnéd ellenőrizni az összetevőket. A hordozhatót csak futtatni kell és működik. Hasonló lehet mint a SIW.

Speccy használata

A program telepítéséhez adminisztrátori mód szükséges, melyre figyelmeztet egy ablak is. Tehát ha OK-ra kattintasz, akkor nem teljes módban fog futni.



Lépj ki belőle és jobb klikkel válaszd ki a futtatás rendszergazdai módban.



Most már láthatod a hadrver jellemzőket a gépedről.



Ha rákattintasz az egyes menüpontokra, akkor részletesebben megnézheted az adott menüt. Pl itt a cpu panelen a következőket láthatod: hőmérséklet, processzor típusa, név és család, sebesség és még sok minden más.



Grafikusan is megnézheted a jellemzőket. Itt éppen a hőmérséklet látható.



Memória jellemzői: típus, frekvencia, stb. Elég sok infót megtalálsz itt is a memóriával kapcsolatban.



Alaplap jellemzői.



Összességében a Speccy meglehetősen részletesen kiírja neked a rendszer jellemzőit. Ez akkor lehet nagyon hasznos ha valamilyen probléma adódik és szeretnél rájönni hol a hiba. Lehetőség van pillanatnyi jellemzők elmentésére. Ezt elküldheted másnak vagy később egyeztetheted ha szükséges.



Speccy működik XP, Vista és Windows 7 alatt is.
Speccy letöltése: http://www.piriform.com/speccy

Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/10839/find-detailed-hardware-information-with-speccy/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése