2010. március 15., hétfő

Malware-ek eltávolítása Super Anti Spyeare-el

Amennyiben volt már probléma a gépeddel mert fagyott vagy szokatlan üzeneteke írt ki, akkor te is mindjárt valamilyen rosszindulatú programra gyanakodtál. Sok esetben talán végig is futtattál egy víruskeresést, aztán vagy talált valamit vagy nem. Ez nem meglepő, hiszen 100%-os védelem nem létezik és néha több program együttes használata esetén garantált csak a siker.
A kártevők elleni harcban lehet segítségünkre a Super Anti Spyware program, amit elsődlegesen kémprogramok ellen fejlesztettek ki. Annak ellenére hogy a víruskeresők többsége a kémprogramokat is képes megtalálni és kiirtani, érdemes használni a Super Anti Spyeare-t is.

Super Anti Spyware telepítése

A programnak két változata ismert, az otthoni felhasználásra ingyenes verzió és a fizetős. Nekünk a free edition tökéletesen megteszi.
Töltsd le innen http://www.superantispyware.com/download.html és futtasd végig a varázslót.
A telepítés a szokásos next, next next lesz. Lényeges hogy ki legyen pipálva a frissítések keresése négyzet. Így már rögtön egy naprakész rendszerrel kezdheted meg a keresést. Másik hasznos funkció, hogy figyelje a program ha megváltozik Explorer alatt az alapértelmezett honlap.



Super Anti Spyware használata

Ha elindítod a programot, akkor egy rendkívül jól áttekinthető menüt látsz. Innen minden lényeges funkciót elérhetsz.



A frissítések menüben jelöld be hogy minden egyes indítás után keressen frissítéseket.



Az ingyenes verzióban mindent megtalálsz ami szükséges működéshez, bár néhány dollárért cserébe plusz funkciókat is kaphatsz. Ilyenek a valós idejű védelem, az időzített keresés, rendszerleíró adatbázis védelme, ingyenes e-mail támogatás,stb.



Egy gyors vizsgálat átlagban 20 percig tart. Ez arra elég hogy nagyjából átnézze a gépet. A teljes biztonsághoz azonban szükséges egy mélyreható vizsgálat. A vizsgálatoknak három típusa választható: gyors, alapos és személyre szabott.



A Super Anti Spyware azt teszi amire kitalálták, megkeresi és kiirtja a kártevőket. A példában több mint 900 kártevőt felismert.



A program képes észlelni és eltávolítani több mint egy millió kártevőt. Ezek lehetnek: Spyware-ek, Adware-ek, férgek, tárcsázóprogramok, rootkitek, trójaiak, paraziták és egyebek.
Minden gépen ott a helye.

Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/3147/remove-stubborn-malware-with-superantispyware/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése