2010. július 17., szombat

Videók konvertálása Androidhoz, iPhone-hoz és PSP-hez Miroval

Vagyunk néhányan akik pl. a vonaton unaloműzőnek megnéznének egy jó kis filmet. Vannak akik viszik a kis netbookjukat és azon videóznak, míg másoknak ez nem adatik meg. Nekik marad a mobil. Ha te a címben felsorol telefonok valamelyikével rendelkezel akkor szerencséd van. Létezik egy jó kis konverter program amit direkt arra a célra találtak ki hogy a filmeket átalakítsa a telefonod által is fogyasztható formátumba. Ez a Miro Video Converter.

Miro telepítése

Töltsd le a programot innen: http://www.mirovideoconverter.com/download_win.html
A telepítés egyszerű, ezen nem is megyünk végig.



Megnyitás után tapasztalhatod hogy a program ennél nem is lehetne egyszerűbb.



A program minden szükséges tudnivalót kiír a képernyőre. A kezdéshez csak be kell húznod egy videót a középső részre. Esetleg tallózással is kiválaszthatod ha neked úgy könnyebb.



Következő lépésben válaszd ki a kimeneti fájlt vagy az eszközt a lenyíló menüből.



Ha iPhones-t vagy más Apple terméket választasz akkor elküldheted az iTunes-be is. Így a videót automatikusan hozzáadja az iTunes könyvtárhoz.



A folyamat kezdéséhez kattints a Convert gombra.



Konvertálás közben nyomon tudod követni mennyi van készen a teljes anyagból. Egy átlagos 700-1024 Mb-os film kb. 15-20 perc alatt megy le a programban. Gondolom ehhez azért kell a 2Gb memória meg valami erősebb processzor.



A végleges átalakított filmet ugyanott fogod megtalálni mint a forrás fájlt.



Most már nekikezdhetsz a munkának! Hajrá!



Megjegyzés: Egyszerre csak egy filmet tudsz átalakítani és DVD-ből közvetlenül nem lehet konvertálni. Gondolom előbb aviban vagy más formátumba kell átalakítani.

Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/22204/simple-drag-and-drop-video-conversion-for-android-iphone-and-psp-with-miro/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése