2010. június 21., hétfő

Szövegek és képek nagyítása Magnifierrel Windows 7 alatt

Azt hiszem vagyunk páran akiknek már gondot okoz az apró betű vagy a kisebb képeknek a megtekintése. Ezen segíthet ez a hasznos kis alkalmazás ami alapból rendelkezésre áll win 7 alatt. Csak használni kell.

A Magnifier már a Vistában is megtalálható volt azonban ebben a verzióban teljesedett ki igazán. Több hibát is kijavítottak ezen kívül fejlesztéseket hajtottak végre. Ezek a teljes képernyős mód, lencse mód. Ezekhez szükséges az Aero megléte is ami gyengébb gépeken illetve Home Basic kiadáson nem biztos hogy elérhető. Ha a gépeden nincs Aero akkor a program csak docked módban fog működni.

Magnifier használata Windows 7 alatt

Megtalálod a programot a Start menü/Összes program/Eszközök/Magnifier menüben.



Esetleg elindíthatod a keresőből is.



A Magnifier toolbaron válaszd ki a nézet módját. Kattints a menüre és válaszd ki a neked megfelelőt. A + és - gombbal tudsz zoomolni vagy csökkenteni a zoomot.



Változtatni tudod a zoom léptékét is a csúszka segítségével. Itt még egyéb opciókat is kiválaszthatsz. Ha mindennel készen vagy akkor kattints az OK-ra a mentéshez.



Egy kis idő múlva a Magnifier Toolbar átvált egy nagyító ikonná. Csak kattints a nagyítóra a toolbar ismételt megjelenítéséhez.



Docked mód

Ebben a módban csak egy kis része a képernyőnek fog nagyobbnak látszani a képernyő felső részén. A többi pedig normál nagyságban látható. Az egérrel tudod változtatni hogy mely részek legyenek kinagyítva.



Teljes képernyős mód

Itt a teljes képernyő nagy méretben látható és az egér mozgatásával tudod változtatni másik pozícióba. Ha elvesztenéd a fonalat hogy éppen hol is tartasz akkor üss Ctrl+Alt+Space billentyűkombinációt és egy kisebb méretben láthatod az egér aktuális helyzetét.



Lencse mód

A lencse mód pont úgy működik mintha egy nagyítót helyeznél az újság elé. A lencse alatti rész látható nagyobb méretben. Ahogy mozgatod az egeret úgy mozog a vizsgált rész is.



Gyorsbillentyűk

  • Win billentyű és + gomb /nagyítás
  • Win billentyű és - gomb/kicsinyítés
  • Win billentyű és Esc/kilépés
  • Ctrl+Alt+F/teljes képernyős mód
  • Ctrl+Alt+L/lencse mód
  • Ctrl+Alt+D/Dock mód
  • Ctrl+Alt+R/lencse átméretezése
  • Ctrl+Alt+Space/teljes képernyő előnézete

Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/19349/make-text-and-images-easier-to-read-with-the-windows-7-magnifier/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése