2010. június 5., szombat

Rádióadók hallgatása és rögzítése Radiosure segítségével Windows alatt

Nyugodtan kijelenthetem hogy a legtöbben szeretjük a zenét valamilyen formában. Abban lehet eltérés hogy ki milyen stílust szeret jobban, mert van akinek egy Bach D-moll toccata hozza meg a nirvánát, míg másoknak éppen a Metallica Sad but true. Persze lehetne tovább is fejtegetni a témát, de nem ez a cél.

Zenét több helyről is be lehet szerezni és több eszközzel lehet hallgatni. Ebben a cikkben kifejezetten a webes rádiókról lesz szó. Személy szerint én is szeretek online rádiót hallgatni mert ha már a gép úgyis be van kapcsolva és pl. írok egy bejegyzést akkor könnyebben megy így a cikkek létrehozása is. Nekem kedvenc a Neo, a Rádió Eger és jó szolgálatot tesz a Klasszik Rádió is.

Mi a helyzet akkor ha nem csak hallgatni szeretnéd hanem felvenni is kedvenc zenéidet? Akkor neked találták ki ezt a kis programot amivel ezt könnyedén megteheted.

A RadioSure letölthető innen: http://www.radiosure.com/download/ A telepítése a szokásos tovább-tovább. 

Telepítés után indítsd el a programot ami így néz ki. Ha szeretnél zenét rögzíteni akkor csak kattints a record gombra. 

Felvétel közben egy vörös kis pötty jelzi a folyamatot az equalézer fölött. Ha megvan a zene akkor ismét a rec gombra kell kattintani és megáll a felvétel. 

Ha szeretnél felvétel közben adót cserélni, akkor erre egy ablak fog figyelmeztetni. 

Jobb klikkel előhívhatsz egy menüt amivel változtathatsz a hangszínen attól függően mire van szükséged. 

A felvételnél néhány dolgot megváltoztathatsz, ilyen a felvételi bitráta. Érdemes legalább 128 bit/sec-re állítani, de ha van helyed bőven akkor inkább 192 legyen. Az sokkal jobb minőség bár nem mindenki hallja a különbséget. 

Az elérhető 12000 rádióállomás több is mint elég, azonban ha még sincs itt kedvenced akkor van lehetőség elmenteni és hozzáadni a listához. 

Kattints a szív ikonra az adó elmentéséhez. 


Forrás: http://blogs.howtogeek.com/mysticgeek/2009/05/11/listen-and-record-over-12000-online-radio-stations-with-radiosure/

1 megjegyzés:

  1. Még nagyon kezdő vagyok a net világában, mivel ritkán jutok a géphez. Szeretem a 60-90- es évek zenéjét, és persze vannak kedvenc előadóimtól kedvenc dalok. Jó tanácsokat adtatok, majd megpróbálom, és ha sikerül, akkor megírom hogyan ment. Üdv mindenkinek, szép hét végét, jó bulizást és amit csak akartok. Török Gabriella (64) Gabi mami

    VálaszTörlés